Visita a l’Arxiu del Bisbat de Sant Feliu – punt i final al Curs de Genealogia

11 Juny 2023

Com ja vam informar temps enrere, els mesos d’abril i maig va tenir lloc a Sant Vicenç dels Horts un nou Curs d’Iniciació a la Genealogia. Els 18 alumnes -divuit ni més ni menys!- que va aplegar aquest curs van seguir amb passió les explicacions d’en Camil Rull, soci i vocal de la Junta de la Societat Catalana de Genealogia.

L’activitat va ser un èxit, com ho va ser també la visita que professor i alumnes van fer, dimecres 7 de juny, a l’Arxiu Històric del Bisbat de Sant Feliu de Llobregat. Després d’una calida rebuda als assistents, la Sra. Leonor Parreu, arxivera de la institució, els va lliurar documentació sobre l’arxiu i informació dels tipus de documents que s’hi conserven.

Durant la visita, la Sra. Parreu va donar detalls del fons de l’arxiu i va explicar com està organitzat, dedicant especial atenció als llibres sagramentals i a tota la documentació que facilita la recerca genealògica i històrica, tant familiar com local. També va explicar la importància de la digitalització i la consulta als ordinadors, per tal de preservar els documents originals. L’activitat va acabar amb les preguntes dels assistents i les corresponents respostes de la Sra. Parreu, a qui des de la Societat Catalana de Genealogia agraïm molt sincerament la seva disponibilitat.

Cal destacar que la visita es va fer dos dies abans del Dia Internacional dels Arxius, que se celebra arreu del món, raó de més per posar en valor la feina fonamental que es fa als arxius (vegeu aquest vídeo).

Associa't amb nosaltres

Gaudeix de descomptes en llibres i cursos. Rep a casa la revista Paratge i consulta els buidatges obtinguts pels nostres seminaris, grups de treball i socis

Top