Ca la Cinta, punt de trobada

09 Mai 2023

Torrelles de Llobregat (Baix Llobregat) va esdevenir dissabte 6 de maig el centre neuràlgic d’una trobada de socis de la SCGHSVN que tornava a ser presencial. Adeu definitiu a la pandèmia (OMS dixit), hola retrobaments, genealogia, història … i bon menjar al voltant d’una taula.

L’epicentre de la trobada va ser Ca la Cinta. Construït a mitjan segle XIX, l’edifici residencial acull actualment no un sino dos museus – fins i tot se’n podria dir diversos. Una extensa col·lecció de màquines de cinema és l’element predominant a la primera planta, on l’estrella són els històrics projectors NIC. La segona planta se centra en la història nobiliària local, representada en un arbre genealògic que s’enfila diversos segles enrere, i del propi poble de Torrelles. Tot plegat és fruït d’anys de recerca i col·leccionisme d’en Miquel Casas, propietari del Forneret de Torrelles, una empresa familiar amb més de 100 anys d’història.

El conjunt de Ca la Cinta encara té més sorpreses, com una capella dedicada a Sant Pau o la finestra de Can Valent, que rememora un episodi de la Guerra del Francès. I permet, a l’ampli espai de la seva planta baixa, gaudir d’un bon àpat farcit d’història i d’històries genealògiques, com van poder fer els socis participants a la trobada. Des de la Societat Catalana de Genealogia us recomanem vivament una visita a Ca la Cinta.

Gràcies, Miquel, per tants anys de recerca i també per l'hospitalitat!

** Podeu veure una sel·lecció de fotografies de la trobada al nostre compte d’Instagram!

Associa't amb nosaltres

Gaudeix de descomptes en llibres i cursos. Rep a casa la revista Paratge i consulta els buidatges obtinguts pels nostres seminaris, grups de treball i socis

Top