Valoracions Diada de la Societat 2016

Com cada any i coincidint amb la Jornada de portes obertes de l’Arxiu Nacional de Catalunya, “la Societat” va celebrar la seva “Diada”, enguany dedicada a les “Famílies burgeses: mecenes de la cultura. 1850-1920”, aprofitant la celebració de l’Any Ramon Casas, de família burgesa i a la vegada artista.

Programa Diada 2016

Activitats: conferències i exposicions

“De l’artesania tèxtil a la industrial: Sabadell (s.XVI-XXI)”- A càrrec d’en Jordi Marminyà i Valls, teòric del tèxtil i ex professor de l'Escola Industrial, que va parlar de la seva trajectòria i la seva visió sobre el sector i l’evolució del tèxtil en els darrers segles, concretament a Sabadell.

Després de la presentació a càrrec del nostre president, Juan-José Cortés, Oriol Canals, historiador especialitzat amb Història Contemporània, ens va delectar amb la conferència: “Els patrons de les Arts: La burgesia catalana com a inversora cultural”, conferència que va anar acompanyada d’una petita exposició on hi estaven representades totes les arts plàstiques que van créixer i triomfar amb el Modernisme.

Durant tot el matí més de cinquanta persones varen anar passant per l’exposició i unes vint-i-cinc van assistir a la conferència. Al migdia ens van honorar amb la seva presència els membres de la família Paris amb el seu patriarca el Sr. Pere París al capdavant, que van poder veure alguns dels seus documents originals llegats a “la Societat”, exposats en una de les vitrines al costat d’un dels arbres genealògics.

Abans d’acabar i després d’entregar els certificats dels “Cursos 2015-2016” als alumnes assistents, es va oferir el clàssic pica-pica amb copa de cava per cloure la “Diada”

 

Associa't amb nosaltres

Gaudeix de descomptes en llibres i cursos. Rep a casa la revista Paratge i consulta els buidatges obtinguts pels nostres seminaris, grups de treball i socis

Top