Amb vocació de difondre els coneixements sobre els que treballa la SCGHSVN, especialment la genealogia, des del 2010 i fins el 2019 s´han organitzat els Premis literaris de Sant Jordi els quals tenien com a protagonista del relat algun aspecte relacionat amb les nostres disciplines. Existien diferents categories i modalitats per tal de que tothom pogués participar i optar als premis que s'otorgaven coincidint amb la Diada de la Societat.

BASES PER AL CONCURS LITERARI “SANT JORDI” DE LA SCGHSVN

La Societat Catalana de Genealogia, Heràldica, Sigil·lografia, Vexil·lologia i Nobiliària  (SCGHSVN) convoca una nova edició del Concurs Literari de Sant Jordi de la Societat, obert a socis, familiars de socis i a Escoles (Estudiants d’ESO).

Es pot participar en tres categories.

  • Categoria 1: Infantil per familiars de socis de menys de 12 anys
  • Categoria 2: Socis i familiars de més de 12 anys
  • Categoria 3: Escoles, per estudiants de ESO de 12 a 16 anys

Treballs a presentar.

  • Els treballs es poden presentar en català o castellà, i hauran de ser originals, inèdits i individuals.
  • A la categoria 1 (Infantil) es podrà presentar qualsevol manifestació artística (dibuixos, collages,  frases, etc...) referent a alguna de les disciplines de la SCGHSVN (arbre, història de la família, escut, segell, bandera, etc ...).
  • A les categories 2 i 3 el gènere literari ha de ser un relat de ficció o basat en fets reals i sempre relacionats amb alguna de les disciplines de la SCGHSVN.

Format del treball.

  • Per a la categoria 1 (Infantil) el format és lliure i adequat a les característiques de l’obra.
  • Per a les categories 2 i 3: mínim d’una pàgina Din-A4 i màxim de dues pàgines. Tipus lletra Arial de 11 punts, interliniat 1,5 i marges de 2,00 cm per tots els costats Si el treball es presenta electrònicament, cal presentar una versió en format pdf i un original realitzat en editor de textes (.doc, .odt o compatible).

Procés de lliurament.

Els treballs es podran lliurar per correu electrònic o per correu postal.

  • Correu Electrònic: Enviar un mail a l’adreça Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. amb subjecte “Concurs literari Sant Jordi: Categoria **” (indicant a ** el número de la categoria). Caldrà fer constar en el cos del mail les següents dades: Nom, Cognoms, Títol del Treball, Categoria en la que es presenta, Adreça electrònica, Telèfon de contacte. Addicionalment, per la categoria 3 cal indicar les dades del Centre on estudia i curs de l’ESO que realitza; per les categories 1 i 2, cal indicar el número de soci de la Societat o el del familiar. El treball s’envia en un fitxer adjunt al mail.
  • Correu postal: Els treballs es poden enviar per correu postal a: Secretaria SCGHSVN, Concurs literari Sant Jordi: Categoria **, carrer Jaume I, 33-51, 08195-Sant Cugat del Vallès. (indicant a ** el número de la categoria). En el revers del sobre, cal posar l’adreça postal del remitent. El treball s’inclou dins el sobre, i caldrà fer constar en un full apart les següents dades: Nom, Cognoms, Títol del Treball, Categoria en la que es presenta, Adreça electrònica, Telèfon de contacte. Addicionalment, per la categoria 3 cal indicar les dades del Centre on estudia i curs de l’ESO que realitza; per les categories 1 i 2, cal indicar el número de soci de la Societat o el del familiar.

Els treballs hauran d’arribar a la Secretaria de la SCGHSVN un mes abans de que es celebri el lliurament de premis. La Societat no es fa responsable de les possibles pèrdues o deteriorament dels originals ni dels retards o qualsevol altre circumstància imputable al mecanisme d’enviament de les obres participants al concurs.

Jurat i Veredicte.

El Jurat estarà format per 3 membres experts en les disciplines de la Societat i/o en el camp de les lletres i les arts.

El veredicte del Jurat serà inapel·lable i es farà públic en un acte celebrat durant la Diada de la Societat a l’Arxiu Nacional de Catalunya, el dissabte dia 14 de Juny de 2014. En tot cas, la Societat es reserva el dret de modificar aquesta data segons la seva conveniència, i s’anunciarà oportunament (si fos el cas).

Amb anterioritat a l’acte, es contactarà als finalistes de cada categoria per tal de facilitar la seva assistència a l’acte. Per a poder obtenir premi, serà condició indefugible que, en l’acte de lliurament, hi sigui present el premiat/da o el seu representant degudament autoritzat/da. En cas contrari, el premi corresponent serà anul·lat immediatament i restarà sense efecte.

Premis i Publicació.

S’atorgarà un premi a cada categoria, amb la possibilitat de concessió d’algun accèssit a criteri del jurat. Els premis consistiran en un lot de llibres. En la categoria 3, la Societat farà donació d’un lot de llibres addicional per a ser dipositat a la biblioteca del centre del guanyador.

L’organització gestionarà la publicació dels treballs premiats en el Butlletí de la Societat i en la seva pàgina web. En aquest cas, es sol·licitarà una versió electrònica del treball a l’autor si no s’ha entregat prèviament.

Els participants i, en el cas de menors d’edat, els pares o representants legals del menor, pel sol fet de participar, accepten íntegrament les presents bases, i per tant, autoritzen a la SCGHSVN a la publicació del seu nom i imatge en la pàgina web i al Butlletí, sempre referent al concurs literari, sense reemborsament de cap tipus.

Les dades personals facilitades seran incorporades en un fitxer titularitat de la Societat amb la finalitat de gestionar l’organització del concurs literari. En tot cas, per accedir, rectificar, cancel·lar o oposar-se al tractament de les dades, es poden adreçar per escrit a: Secretaria SCGHSVN, carrer Jaume I, 33-51, 08195-Sant Cugat del Vallès.

Diploma

 

Textos premiats

  Premis Literaris 2019      Textos premiats 2017      Textos premiats 2014      Textos premiats 2013      Textos premiats 2012      Textos premiats 2011   

  Textos premiats 2010   

Associa't amb nosaltres

Gaudeix de descomptes en llibres i cursos. Rep a casa la revista Paratge i consulta els buidatges obtinguts pels nostres seminaris, grups de treball i socis

Top