La genealogia és la disciplina que estudia l'origen i successió de les persones i , més concretament, de les famílies o nissagues, tot establint els seus parentius i aliances mitjançant documentació fefaent.

Considerada arreu com a ciència auxiliar de la història, ho és en si mateix de la medicina, el dret, la demografia, la sociologia, la nobiliària, l'estadística, l'economia, la genètica, la zoologia, la botànica, la filogènia, la paleontologia i altres branques del saber humà.

És matèria obligada de coneixement per als jurisconsults i advocats, degut a la necessitat que aquests tenen d'aplicar-la en qüestions d'herències i successions de tota mena.

A la medicina patològica adquireix progressivament major rellevància la ciència genealògica a l'hora d'establir les malalties congènites que han pogut convergir en un individu.

D'altra banda, a ningú no li passa desapercebut que es tracta d'un poderós element d'educació moral i un coneixement d'indiscutible interès quan hom no se sent indiferent ni aliè al seu origen i a la trajectòria traçada pels propis avantpassats.

Per plasmar gràficament el resultat de les seves recerques i estudis, la genealogia se serveix dels arbres i taules genealògiques. Els arbres o taules poden ésser descendents o ascendents, segons reflecteixin la descendència originada per una parella com a troc comú de tota o part de la seva successió o bé recull, en l'anomenat arbre de costats o llinatges, la sèrie d'ascendents d'un individu.

 

Propers cursos de Genealogia

No hi ha cap esdeviment.

Propers tallers de Genealogia

No hi ha cap esdeviment.

Noticies Genealogia

Associa't amb nosaltres

Gaudeix de descomptes en llibres i cursos. Rep a casa la revista Paratge i consulta els buidatges obtinguts pels nostres seminaris, grups de treball i socis

Top