Valoracions Diada de la Societat 2015

Coincidint, com sempre, amb la Jornada de Portes Obertes que realitza l’Arxiu Nacional de Catalunya per celebrar el “Dia Internacional dels Arxius”, la SCGHSVN va celebrar la seva Diada el dia 13 de juny, aquesta vegada dedicada a: “El Món Tèxtil a Catalunya: Les Colònies”. El programa es va iniciar a les 10h del matí, amb la benvinguda del nostre President Juan- José Cortés. Com que a partir d’aquest 2015, l’Arxiu Nacional de Catalunya només dedicarà el matí a la “Jornada de Portes Obertes” la Societat es va veure obligada a reduir la seva programació, adaptant-se al nou horari.

Programa Diada 2015

Conferencies

“De l’artesania tèxtil a la industrial: Sabadell (s.XVI-XXI)”- A càrrec d’en Jordi Marminyà i Valls, teòric del tèxtil i ex professor de l'Escola Industrial, que va parlar de la seva trajectòria i la seva visió sobre el sector i l’evolució del tèxtil en els darrers segles, concretament a Sabadell.

 Exposició: “EL MÓN TÈXTIL A CATALUNYA: LES COLÒNIES”

Com ja va sent costum, l’exposició va tenir relació amb el tema de la “Diada”, amb aportacions d’alguns socis i material del Museu Nacional de la Ciència i de la Tècnica de Terrassa, en particular els dossiers dedicats a la fàbrica tèxtil i a la Colònia Vidal. Cal destacar la cessió temporal de documentació i materials inèdits confiats per l’Ajuntament de Santa Coloma de Cervelló corresponents a la Cooperativa de la Colònia Güell.

 Taula Rodona

“La vida familiar en una colònia textil: Famílies senseres treballant a la colònia”- Amb la participació dels nostres companys Josep Xapellí, que va explicar la seva experiència personal en una colònia de la riba del Ter als anys seixanta i Mª dels Àngels Espert que comentava la vida de la seva família a la Colònia Vidal (Llobregat) a principis del segle XX. La “Taula Rodona” va ser moderada per Oriol Canals (Ld. en Història i especialitzat en Història Contemporània).

 

Associa't amb nosaltres

Gaudeix de descomptes en llibres i cursos. Rep a casa la revista Paratge i consulta els buidatges obtinguts pels nostres seminaris, grups de treball i socis

Top