Excursió matinal a Sant Magí de Brufaganya

06 abril 2019 10:00 – 14:00
Lloc: Santuari de Sant Magí de Brufaganya, TV-2012, Catalunya, España
Categoria: Sortides

Descripció:

Sortida matinal (començarà a les 10.30h) organitzada pels "Amics de Sant Magí de la Brufaganya i el seu entorn" en la que es visitarà el Santuari, la Capella de les Fonts i les coves de Sant Magí.

Disposarem d'un guia especialitzat per acompanyar-nos en la descoberta de la història de Sant Magí de la Brufaganya, que ens explicarà els períodes més importants d'aquest entorn:

  • Les coves i ermites, del s. III d.C. (aprox). Maximià martiri de Sant Magí.
  • Capella de les Fonts. Sant magí i l'aigua miraculosa. El Gaià.
  • La vinculació del santuari amb els Cervelló (edat mitjana). Època del beneficiat
  • 1603, arribada dels dominics i construcció del Santuari. Concretament el 1703 el mestre general de l'orde, Tomàs Ripoll, féu construir l'actual esglèsia del santuari (de tipus barroc-neoclàssic) amb tres capelles per abnda i un petit campanar a cada costat de la façana.
  • 1835, exclausrament del convent.
  • Finalment ens parlaran de les tradicions actuals, ex-vots i aplecs.

A les 13h hi ha prevista la visita al Castell dels comtes de Santa Coloma de Queralt i s'acabarà la visita amb un dinar de germanor.

Per a major interès poden consultar-se les següents fonts:

Sant Magí de la Brufaganya

Documentació sobre Sant Magí AHAT

Santa Coloma de Queralt

La Llacuna

Per accedir al punt de trobada, si es ve des de Barcelona cal anar per l'A2 direcció madrid i (1) sortir a Igualada direcció valss, i en el creuament amb Miralees girar a la primera a la dreta o (2) sortir a la Panadella, direcció Santa Coloma de Queralt i anar cap a Sant Magí, direcció la Llacuna. Les dades concretes de GPS són: 41°29’04.0″N 1°26’56.5″E

 

Més informació

Associa't amb nosaltres

Gaudeix de descomptes en llibres i cursos. Rep a casa la revista Paratge i consulta els buidatges obtinguts pels nostres seminaris, grups de treball i socis

Top