Aquest dimecres es va dur a terme, a la seu de la Societat, una sessió de treball entre els resposnables del projecte Monumenta Genealogica i un grup representatiu de l'Agrupació Genealògica de Badalona http://www.chimisanas.cat/agb.htm

Ja està tot preparat per celebrar, els propers dies 20-22 de setembre, la LXVI Assemblea de la CECEL a Àvila. En la Junta d'aquest mes de març hi va assistir el director de la Institución Gran Duque de Alba, Maximiliano Fernández (costat esquerra de la imatge), per concretar tots els detalls organitzatius de la convocatòria.

El proper 6 d'abril descobreix un entorn de tradició i història venint a conèixer Sant Magí de Brufaganya. Es realitzaran visites per conèixer la història del santuari i el seu entorn. Podeu consultar el programa accedint a l'activitat:

https://www.scgenealogia.org/activitats/properes-activitats/81-excursio-matinal-a-sant-magi-de-brufaganya.html

 

 

 

 

 

Imatges relacionades:

associacio-amics-sant magi de bufaganya
sant magi de bufaganya02
El dilluns 11 de març es va celebrar a la seu de la Societat, en segona convocatòria, la XXXII Assemblea General Ordinària de la SCGHSVN. En ella la Junta, com cada any, va fer retiment de comptes de les activitats realitzades durant l'any 2018 i de la memòria econòmica. Així mateix es va aprovar el pressupost presentat per l'exercici d'enguany.
 
Cal destacar l'agraiment que va fer el president a tots els assitents per l'alta participació que cada vegada més es rep per part de tots els associats, sense els quals ni les activitats programades ni els seminaris de treball tindrien l'èxit que s'està registrant.

El proper dilluns 25 de març es celebrarà, en el centre cívic Vil·la Florida, la segona trobada de genelogia. Després de la bona acollida que va tenir la primera sessió es repetirà el format amè i cooperatiu, en el que es busca posar en comú les experiències dels nostres associats i sobretot poder compartir les seves recerques.

"El fals testament"

18 Desembre 2018

Presentació de la novel·la històrica per aprendre i interessar-se per la genealogia, escrita per Jordi Bosch i Aumatell. És un llibre on es combina l’art de la narrativa novel·lesca històrica i la passió per la genealogia, amb una història de frau documental en el si de l'Esglesia de principis de segle XX.

La presentació serà dijous 20 de desembre a les 19h a la llibreria “Muntanya de Llibres” de Vic (c/ Jacint verdaguer, 31).

També la podeu encarregar a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la., per Facebook o Instagram.

Bones Festes

17 Desembre 2018

Informem que com cada any per aquestes dates la secretaria de la SCGHSVN romandrà tancada del 24 de desembre al 6 de gener, ambdós inclosos. Esperem que tingueu unes bones festes i una bona entrada any. Us esperem l'any vinent amb un calendari ple d'activitats pensades per a tothom!

El nou curs 2018- 2019 va començar amb una conferència a càrrec de Dory Sontheimer i la seva història familiar. Va ser una ponència de luxe i captivadora, de gran interès per a tots els assistents.

Aquella mateixa setmana es va tenir la oportunitat de visitar el centre de col·leccions del MUHBA. En general la sensació de tots els assistents va ser molt positiva i es va poder comprovar el gran volum de patrimoni que hi ha fora del museu.

Des de la Societat esperem que les properes activitats i cursos programats continuïn tenint la mateixa bona acollida, com fins ara.

Us animem a venir i participar a totes les nostres activitats, les quals esprem que siguin del vostre interès. Recordeu que sempre podeu fer suggeriments a través del formulari de contacte del mateix web o via telèfon. Estarem encantats de rebre-les.

Comencem un nou curs

3 Setembre 2018

El 3 de setembre vam obrir de nou la secretaria. Properament enviarem tota la informació i activitats de nou curs 2018- 2019.

Aprofitem, però, per deixar-vos un nou fons municipal que pot consultar-se via on-line, per si és d’interès en les vostres recerques genealògiques: Archivo Municipal de Donostia- Udal Artxiboa

Bon estiu

2 Juliol 2018

Us recordem que la SCGHSVN restarà tancada durant el mes d'agost. Durant tot el juliol la secretaria continuarà a la vostra disposició en el seu horari habitual, de dilluns a dijous de 17h a 20h per atendre les vostres peticions. Moltes gràcies.


Aprofitem des de la Junta de la Societat per desitjar-vos un BON ESTIU i esperem retrobar-vos a l'octubre per iniciar novament junts el curs 2018- 2019.

Cada vegada més hi ha arxius que digitalitzen i difonen els seus fons a través de mitjans electrònics, posant a l’abast de tothom el ric patrimoni que custodien. Cal aprofitar aquestes eines per seguir fent recerca.

El catàleg en línia de l'Arxiu Municipal de Barcelona permet cercar manuscrits i col·leccions de l’Arxiu Històric de la Ciutat de Barcelona que poden ser de gran interès per a recerques genealògiques, heràldiques i fins i tot sigil·logràfiques.

A continuació es llisten algun d’aquests tresors que poden ser del vostre interès:

Genealogia:

Genealogia de la Casa de Cartellà: Notícies de la família Cartellà i casa Cartellà de Massanet, els capítols matrimonials, testaments. Lletres Reials, etc.


Heràldica:

Armorial Històrich de Catalunya de Lluís Domènech i Montaner: Es tracta d’un treball on es compilen més de quatre mil escuts heràldics de l’antiga noblesa catalana i també de les institucions, ciutats i viles, des dels seus orígens fins al segle XVI.
Cronica de Cavallers Cathalans (1603): feta copiar de son original per lo Rvd. Jaume Ramon Vila, prevere: armes dels nous comtats, vescomtats, nobles i varvassors del Principat de Catalunya. Comtes de Barcelona. Rais d'Aragó. Comtes d'Urgell, Besalú, Quer Foradat, Castellnou, Cabrera, Rocabertí, Vilamur, Escornalbou.

 

Sigil·lografia:

Col·lecció Sigil·logràfica Catalana: Compilació de segells municipals i també d’altres administracions local o central, eclesiàstics, de vegueries, jutjats, societats recreatives... de diverses poblacions i llocs de Catalunya.

 

Nobiliària:

Matrícula dels Ciutadans Honrats de Barcelona (1510-1699). Matrícula dels ciutadans honrats de Barcelona, instituïda en compliment del privilegi del rei Ferran II (Montsó, 31 d'agost de 1510), el qual equipara la condició social dels ciutadans honrats barcelonins a la dels militars o cavallers. El rei hi dóna la llista nominal de tots els ciutadans honrats, els quals han d'ésser registrats en un llibre específic (Matrícula).

Al catàleg en línia de l'Arxiu Municipal [link a http://w151.bcn.cat/opac/] hi ha digitalitzats els llibres més antics del Registre Civil Municipal de Barcelona. Així doncs, es poden consultar al catàleg en línia de l’Arxiu els períodes següents:

- Naixements de l'any 1841 al 1880
- Defuncions de l'any 1836 al 1880
- Matrimonis de l'any 1845 al 1880

Si es vol fer qualsevol tipus de cerca, es recomana llegir amb atenció la guia on s’explica pas a pas com fer les cerques: http://ajuntament.barcelona.cat/arxiumunicipal/arxiucontemporani/sites/default/files/registre_civil._cataleg_en_linia.pdf

Cal tenir present, però, que aquests llibres corresponen únicament a la ciutat de Barcelona, no a la província del mateix nom, i en un moment en què molts pobles limítrofs – Sants, les Corts, Horta Sant Andreu de Palomar, Sant Marí de Provençals, Sant Gervasi de Cassoles i Sarrià - encara no s'hi havien agregat.

Pàgina 1 de 4

Associa't amb nosaltres

Gaudeix de descomptes en llibres i cursos. Rep a casa la revista Paratge i consulta els buidatges obtinguts pels nostres seminaris, grups de treball i socis

Top
Aquesta pàgina utilitza cookies per millorar l'experiència de navegació. Si continues navegant considerem que acceptes l'ús de cookies. Més detalls…