Projecte CATCAR: Patrimoni digital al servei de la innovació social

07 Febrer 2022 18:30 – 20:00
Lloc: Centre Cívic Casa Golferichs, Gran Via de les Corts Catalanes 491, Barcelona, Cataluña, España
Categoria: Conferències

Conferència a càrrec de Mireia Comas i Daniel Piñol, membres de l’equip del projecte CATCAR.

En aquesta conferència presentarem el projecte CATCAR: Patrimoni Digital al servei de la Innovació Social, un projecte de cooperació transfronterera en l'àmbit del patrimoni immaterial. El projecte vol fer accessible a la societat el món carolingi (segles VIII-X) a través de l'aplicació de les noves tecnologies: continguts multimèdia, cartografia digital, eines de gamificació i altres productes de realitat augmentada.

Ens fixem en el món carolingi perquè és un període històric fonamental que va prefigurar la construcció de l'actual Unió Europea i perquè Catalunya compta amb un dels fons documentals més rics d'Europa per a aquest període. CATCAR crearà una plataforma virtual d'accés obert i altres productes de innovació digital que recrearan la societat i el paisatge de la Catalunya carolíngia.

En la conferencia s’explicaran aquestes eines i els productes creats per mostrar-ne la seva utilitat per a la comunitat científica i per a la societat en general. Perquè un dels objectius del projecte és ampliar els estudis d’antropologia, geografia, economia, estadística i altres disciplines socials. Els resultats del treball seran extensibles a problemes i reptes actuals com el canvi climàtic, l’aparició i desaparició de cultures, la mobilitat social, entre altres.

Per a més informació pot consultar-se la seva pàgina web oficial: https://catcar.iec.cat/.

 

* La conferècia s'impartirà des del Centre Cívic Casa Golferichs, a la qual s'hi pot assistir presencialment.

* Per poder accedir a la conferència en modalitat virtual, cal inscripció prèvia a través d'aquest formulari. Obtindreu l'enllaç a la sala virtual de la nostra entitat.

Associa't amb nosaltres

Gaudeix de descomptes en llibres i cursos. Rep a casa la revista Paratge i consulta els buidatges obtinguts pels nostres seminaris, grups de treball i socis

Top