Curs de Diplomàtica

18 Mai 2022 18:00 – 20:00
Se repite weekly, 6 veces
Este evento será en línea
Categoria: Cursos

Curs impartit pel sr. Albert Pérez Escribano, llicenciat en Història, membre de la Junta de la SCGHSVN i responsable del grup de llatí.

Entenem la diplomàtica segons el Vocabulaire International de la Diplomatique com la ciència que estudia la tradició, la forma i l’elaboració de les escriptures. El seu objecte d’estudi és fer la crítica, jutjar sobre l’autenticitat diplomàtica, fer una valoració de la qualitat del text, extreure de les fórmules tots els elements del contingut susceptibles d’ésser utilitzats pels historiadors, datar‐los i, finalment, editar‐los. Així doncs, el present curs té com a objectiu introduir l’alumnat en l’anàlisi documental a través d’un contingut teòrico-pràctic dels caràcters externs i, particularment, interns (estructura i parts del contingut documental) de diverses tipologies documentals que habitualment trobem a la nostra recerca històrica-genealògica, així com el seu procés de l’elaboració, per assolir una major comprensió de l’acte documental.

Continguts del curs

-Diplomàtica: concepte i mètode.

-Caràcters externs i interns dels documents.

-Pautes per l’edició documental

-Anàlisi de les diverses tipologies documentals (estructura del document, clàusules jurídiques, etc.)

-Procés d’elaboració de les escriptures

Associa't amb nosaltres

Gaudeix de descomptes en llibres i cursos. Rep a casa la revista Paratge i consulta els buidatges obtinguts pels nostres seminaris, grups de treball i socis

Top